این روزها تقاضا برای خرید زمین در غرب مازندران برای ساخت ویلا به اوج خود رسیده و جولان پول‌های سرگردان قیمت‌ها را نجومی کرده و همین مساله علاوه بر اینکه باعث نارضایتی مردم بومی منطقه شده، در میان مسئولان نیز نگرانی‌هایی را به وجود آورده است.

زمین و ویلا

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، مازندران و بویژه غرب استان به دلایل مختلف همیشه برای افراد غیر بومی جذاب بوده و همین وضعیت باعث شده تا آنها در این دیار سرسبز و خوش آب و هوا به فکر تهیه سرپناهی برای خود و خانواده باشند تا سهمی از این سرزمین سبز داشته باشند.

خرید و فروش زمین و ساخت ویلا در مازندران قصه تازه‌ای نیست و بارها و بارها این موضوع مورد کنکاش و بررسی قرار گرفته اما این بار داستان به گونه‌ای دیگر رقم خورده به طوری که تقاضای بالا و نامعقول برای خرید زمین یک هرج و مرج شدید در قیمت‌ها ایجاد کرده که سرانجام خوشی به همراه نخواهد داشت.

این روزها زمین جلگه‌ای یا جنگلی، داخل بافت یا خارج بافت، سنددار یا بی‌سند و... مشتری دارد و قیمت هم برای برخی افراد اصلا مهم نیست و آنها تنها به زمین‌دار شدن فکر می‌کنند.

البته پیش‌بینی می‌شد که این اتفاق در نوروز ۹۹ بیفتد اما شیوع کرونا آن را به عقب انداخت و حال که تقریبا تمامی محدودیت‌ها برداشته شده و پای مسافران و گردشگران به مازندران و غرب استان باز شده، دیگر نمی‌توان جلوی عطش زمین خریدن آنها را گرفت که این وضعیت در بازارهای مسکن، ارز، طلا و سکه نیز به وجود آمده است.

آنان بر این باورند که دولت با اتخاذ تدابیری هوشمندانه توانست بخشی از این نقدینگی را به سوی بورس بکشاند اما کافی نیست و غفلت مسئولان درباره انباشت نقدینگی به ضرر کشور تمام خواهد شد.

خرید زمین با قیمت‌های وسوسه‌انگیز

یک شهروند تنکابنی با ابراز نگرانی از وضعیت به وجود آمده گفت: قیمت زمین‌ها نسبت به بهمن سال گذشته به شدت افزایش داشته و برخی افراد با قیمت‌های وسوسه‌انگیز اقدام به خرید زمین می‌کنند.

شهروز حسینی افزود: البته در دوران کرونا برخی افراد چراغ خاموش اقدام به خرید زمین با قیمت‌های بسیار پایین نمودند و اکنون با فروش آنها به سودهای سرشاری دست یافته‌اند و با این وجود همچنان به اینکار ادامه می‌دهند.

وی اظهار کرد: افزایش قیمت زمین باعث بالارفتن قیمت مسکن نیز در این مناطق شده است، هم‌اکنون قیمت یک متر مربع خانه نوساز در بهترین نقطه این شهر بین ۷ الی ۱۵ میلیون تومان در نوسان است که برای مردم بومی بسیار بالا ولی برای غیربومی‌ها عادی به نظر می‌رسد.

به گفته این شهروند ساکن غرب مازندران، خرید و فروش زمین در روستاها به واسطه ارزان‌تر بودن نسبت به شهر شدت بیشتری دارد و احتمالا این روند تا آخر تابستان این روند ادامه داشته باشد.

حسینی خاطرنشان کرد: مردم بومی با فروش زمین تیشه به ریشه خود می‌زنند، متاسفانه بازار زمین آنقدر داغ شده که برخی شوراهای روستا و دهیاری‌ها به کار پیمانکاری روی آورده‌اند و اقدام به ساخت ویلا برای افراد غیربومی می‌کنند.

وی یادآور شد: وقتی برای دو هکتار زمین واقع در یکی از روستاهای بالادست مبلغ ۲۰ میلیارد تومان به یک فرد روستایی پیشنهاد می‌شود جواب نه گفتن به این پیشنهاد وسوسه‌انگیز به مراتب سخت‌تر از بله گفتن خواهد بود.

خرید زمین با پول‌های سرگردان

یک فعال اقتصادی حوزه املاک و مستغلات در غرب مازندران با تایید این موضوع گفت: پول‌های سرگردانی در دست مردم است و از آنجا که هیچ برنامه‌ای برای جذب آنها نداریم هر بار یک موضوعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد که از نمونه بارز آن تقاضا برای خرید زمین است.

سیروس امینیان افزود: خریداران زمین‌های غرب مازندران اکثرا پایتخت‌نشین‌ها و مرکزنشین‌ها هستند و تمایل دارند سرمایه‌های خود را به اینجا منتقل کنند که دلایل خاص خود را دارد.

وی شرایط آب و هوایی، کوتاه شدن فاصله زمانی بین تهران تا مازندران، اعلام نمودن منطقه آزاد و افتتاح باند جدید فرودگاه رامسر را از عوامل گرایش مردم غیربومی برای خرید زمین عنوان کرد و اظهار کرد: این ظرفیت‌های ایجاد شده که کمتر در مناطق دیگر کشور به چشم می‌خورد باعث سرازیر شدن پول‌های سرگردان به این منطقه و رونق خرید و فروش زمین شد.

امینیان خاطر نشان کرد: وقتی در کمتر از سه ساعت به پایتخت کشور می‌رسید و فرودگاه رامسر برای فرود پروازهای خارجی آماده شده و سیل گردشگران خارجی در راه است مسلما سرمایه‌گذاری در این شرایط منافع زیادی را به همراه خواهد داشت.

به گفته این فعال اقتصادی، با وجود چنین امتیازهایی هنوز بسیاری از زیرساخت‌های منطقه فراهم نشده و معلوم نیست که مسئولان چگونه می‌خواهند این عقب‌ماندگی را جبران نمایند.

وی پیش‌بینی کرد که روند خرید و فروش زمین تا اواخر تابستان ادامه داشته باشد و قیمت‌ها نیز روند افزایشی خود را ادامه خواهد داد.

هفته گذشته با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، احمد حسین‌زادگان، استاندار مازندران و جمعی از مسئولان استانی و محلی طرح توسعه باند جدید فرودگاه رامسر به بهره‌برداری رسید.

وزیر راه و شهرسازی در این آیین گفت که با افتتاح باند بتنی جدید فرودگاه رامسر، ۱۶ ایرلاین و ۷۰ درصد ناوگان هوایی کشور امکان برقراری پرواز را به رامسر خواهند داشت.

سیاوش امیرمکری، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری کشور نیز با اشاره به هزینه ۱۵۰ میلیارد تومانی برای توسعه فرودگاه رامسر افزود: انتظار ما این است که افزایش جذب گردشگران خارجی اولویت اصلی فرودگاه رامسر قرار گیرد.

افزایش سه برابری پروازهای هفتگی در فرودگاه نوشهر نیز از دیگر خبرهایی بود که در هفته گذشته منتشر شد.

شتاب‌بخشی در ساخت جاده تنکابن - الموت - قزوین، آزادراه تهران - شمال و اتوبان مرزن‌آباد تا دزدبن در محور کندوان از جمله خبرهایی نویدبخش برای مازندران و بویژه غرب استان بود که با کنار هم قرار دادن آنها می‌توان آینده‌ای بسیار روشن را متصور شد.

البته لازم به یادآوری است که لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی مازندران که ۱۵ اردیبهشت ۹۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود در شورای نگهبان تایید نشد و برای بررسی بیشتر برگشت داده شد.

دلالان صحنه‌گردان گرانی‌های زمین

البته فراهم شدن چنین امکاناتی حق مسلم مردم بومی منطقه است که سال‌ها آرزوی آن را داشتند که خوشبختانه بخش قابل توجهی از آنها در دولت تدبیر و امید ایجاد شد و باید آن را به فال نیک گرفت اما علت اصلی افزایش تقاضا برای خرید زمین را باید در سوء‌استفاده دلالان از امکانات فراهم آمده و تبلیغات گسترده‌ای که در این زمینه در فضای مجازی انجام شده جست‌وجو کرد.

این افراد سودجو با برداشته شدن محدودیت‌ها و سرازیر شدن مسافران و گردشگران به شهرهای غرب مازندران اقدام به تبلیغات وسیع و گسترده در فضای حقیقی و مجازی نمودند تا زمین‌های منطقه را به فروش برسانند و سود فراوانی را نصیب خود کنند.

آنها همچنین تلاش کردند تا با خرید و فروش‌های صوری قیمت زمین‌ها را تا چندین برابر افزایش دهند پول‌های سرگردان انباشت شده در جیب خریداران را از آن خود کنند.

نگران آینده غرب مازندران هستیم

فرماندار ویژه شهرستان تنکابن در جلسه بررسی مشکلات مردم روستاهای بخش نشتا با ابراز نگرانی از شرایط به وجود آمده در غرب استان گفت: متاسفانه روند واگذاری زمین‌ها در روستاها برای ساخت ویلا بسیار سریع است به طوری که چهره برخی روستاها به شهرک‌های مسکونی تغییر کرده است.

سید امیر حسینی‌جو افزود: طرح‌های هادی روستایی و تفصیلی شهری پاسخگوی نیاز امروز و آینده نیست، اگر روند واگذاری‌ها به همین شدت ادامه داشته باشد بسیاری از مردم منطقه نگهبان ویلاها خواهند شد.

وی اظهار کرد: در غرب مازندران نباید اجازه ساخت خانه دوم بیش از ۸۰ متر داده شود، متاسفانه در برخی از روستاها ویلاهایی با زیر بنای ۴۰۰ متر ساخته شده که بسیار نگران‌کننده است و باید محدودیت‌هایی در این زمینه ایجاد شود.

حسینی‌جو  خاطرنشان کرد: ویلاسازی‌ها نه تنها چهره یک روستا را تغییر می‌دهند بلکه سبک زندگی و فرهنگ مردم آن روستا را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند و تبعات اجتماعی زیادی به همراه خواهد داشت.

به گفته فرماندار ویژه تنکابن، نگاه مردم این است که ساخت و سازها شوراهای روستاها را تسخیر کرده‌اند که باید بگویم اینگونه نیست و اگر از ظرفیت شوراهای روستا و دهیاری‌ها به معنی واقعی استفاده می‌شد این اتفاقات کمتر به وجود می‌آمد.

حسینی‌جو به برخی از مشکلات روستاهای منطقه اشاره کرد و گفت: هنوز در برخی از روستاها با مشکل تامین یا توزیع آب آشامیدنی مواجه هستیم و ادامه ویلاسازی‌ها می‌تواند بر این مشکلات بیافزاید.

وی بر حفظ زمین‌های منطقه تاکید کرد و افزود: باید برای حفظ منابع این منطقه عزم خود را جزم کنیم و برای این منظور باید نگاه به غرب مازندران حدفاصل نوشهر تا رامسر تغییر کند.

لازم به ذکر است که بر خلاف تصور افراد غیربومی، هنوز برخی از روستاهای غرب مازندران از آب آشامیدنی بهداشتی بهره‌مند نیستند و منابع تامین آب آنها از چشمه یا چاه است و شبکه توزیع فرسوده‌ای دارند.

برخی دیگر از روستاها نیز از مخازن آب فرسوده‌ای برخوردار هستند و کلرزنی آب توسط دستگاه یا دستی و یا اصلا انجام نمی‌شود.

شهرستان‌های نوشهر، چالوس، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران قرار دارند.

کد خبر 517158

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مازندران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha